Hertsens Transport logistieke bloeier

arnoldHertsens Transport zoekt dringend extra chauffeurs. Het vervoersbedrijf uit Kruibeke groeit sterk door en zet daartoe bijkomend personeel in. Dit neemt niet weg dat de markt voor afvaltransport vandaag nog vrij zwak blijft. Van enige heropleving is voorlopig nog geen sprake. “Wij hopen alvast op een snel herstel in de komende herfstdagen,” zegt zaakvoerder Arnold Hertsens.

Het is een vrij spectaculair zicht wanneer de zelflossers met klapbache hun lading afgooien bij het verwerkingsbedrijf. Hertsens Transport heeft zich al die jaren sterk gespecialiseerd in het vervoer van afvalproducten. Het vrachtwagenpark is heel erg up to date en beantwoordt aan alle vereisten van een efficiënt afvalbeleid.

Arnold Hertsens kwam zelf uit de transportsector toen hij zo’n 20 jaar geleden doelbewust in de richting van het vervoer van afval ging. Hij deed eerder in grond en wegenbouw. De groen geïnspireerde moderne aanpak van het afval bleek een toekomstgerichte activiteit waar heel wat groei in stak. Hertsens Transport is in dit opzicht in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een heuse marktleider. Zeker na de overname van Foronex in Wielsbeke en van een gedeelte van het transportbedrijf De Dijcker uit Vlierzele. De activiteiten van De Dijcker werden inmiddels overgebracht naar Kruibeke.

De Groep Hertsens stelt vandaag zo’n 250 mensen tewerk en is in feite permanent op zoek naar bijkomend personeel. Vooral ook chauffeurs. Met een wagenpark van meer dan 250 trekkers en 350 opleggers is het netwerk aan uitgetekende ritten naar stortplaatsen en verwerkingsbedrijven immers vrij complex geworden. De administratie houdt de opdrachten in dit opzicht nauwkeurig bij zodat er geen vertraging zit op de uitbestede opdrachten. Hertsens rijdt nu zowel op het Duitse Ruhr-gebied, Zuid-Nederland als Noord-Frankrijk. Het bedrijf verwerkt zelfs zeecontainers.

De spectaculaire groei van het bedrijf is kennelijk geïnspireerd door de heel eigen aanpak van het management. “We proberen elke dag beter te doen dan gisteren”, zegt zaakvoerder Arnold Hertsens. “Dat is niet altijd evident. Zeker vandaag niet wanneer iedereen het permanent over de crisis heeft. Wij gaan alvast niet klagen. Wij hebben tijdens de afgelopen winter allicht wat minder omzet gerealiseerd maar dat halen we wel weer in.”

Het kleine transportbedrijf van pakweg 1992 is ondertussen een indrukwekkend groot bedrijf geworden. Verleden jaar werd een omzet gerealiseerd van 22 miljoen euro. Dit jaar wordt 30 miljoen euro gebudgetteerd. De verschillende kleine zusterbedrijfjes van Hertsens Transport zijn inmiddels bijeengebracht onder de familieholding Walding. Arnold Hertsens heeft overigens drie kinderen, een dochter en twee zonen die kennelijk al klaar staan om mee in het bedrijf te stappen.