Hij is thuis opgegroeid in de schoonmaakbusiness. Vader Hechtermans had een eigen cleaning bedrijf. Het leek dan ook voorspelbaar dat zoon Frank Hechtermans eveneens in de schoonmaaksector zou terecht komen. Zijn bedrijf Group-f heeft ondertussen in Kontich verscheidene zijtakken gekregen.
Met de verhuur van hoogwerkers en een eigen dienstenchequebedrijf heeft Frank Hechtermans zijn schoonmaakbedrijf stevig onderbouwd. “In de verhuur van hoogwerkers ben ik eigenlijk toevallig terecht gekomen. We hadden een contract voor het schoonmaken van de gevelpanelen bij Nike in Laakdal en daar hadden we hoogwerkers voor nodig. We kochten weliswaar het verkeerde type kraan maar we zagen er wel een opportuniteit in om de installatie ook naderhand nog te verhuren. Van één hoogwerker kwamen er twee en drie. We hebben er vandaag zo’n 18.” De Group-f wordt in dit opzicht bv. geregeld betrokken bij het installeren van telecommunicatie-antennes en windmolens.
Het dienstenchequebedrijf sloot uiteraard naadloos aan op de oorspronkelijke schoonmaakactiviteiten. De Group-f schrijft vandaag dienstenscheques uit voor oa. strijkopdrachten en poetshulp.
De oorspronkelijke kern van de groep, de schoonmaak doet het ondertussen vrij behoorlijk. Het bedrijf heeft langlopende contracten met verscheidene winkels, showrooms, kantoorgebouwen enz. De ploegen van het bedrijf kunnen ingeschakeld worden bij renovatiewerken en treden ook aan bij brand- en waterschade.
Met pakweg 700 werknemers en een omzetcijfer van 18 miljoen euro is de Group-f ondertussen uitgegroeid tot een gerespecteerde onderneming. De activiteiten zijn overigens perfect evenwichtig verdeeld met 40% in de schoonmaaksector, 40% in de dienstencheques en 20% in de verhuur van hoogwerkers.
Toch is Frank Hechtermans er niet altijd gerust in. Hij volgt de algemene economische ontwikkelingen met enige angst om het hart. De crisis ondergraaft de activiteiten van de groep. “Onze klanten vertragen hun investeringen, ze hebben dus onze kranen ook niet onmiddellijk nodig. Bedrijven die hun installaties laten kuisen doen het met drie beurten per week in plaats van tot nog toe vijf. Op die manier voelen we mee de gevolgen van de economische neergang.”