Finbetween oriënteert zich naar financiële sector

finbetweenFinbetween, een Antwerpse IT-start-up heeft met Milvio zijn activiteiten verruimd. Het bedrijf kan zich nu oa. ook op de incasso software richten. “Voor Laon hebben wij ondertussen een eerste dergelijk softwareproject opgeleverd”, zegt program manager Jori Clijmans. Laon is een advocaten- en incassokantoor waarvan de activiteiten gericht zijn op het verbeteren van de working capital positie van de klanten. Hierbij werd een eigen debiteurenconcept ontwikkeld. Beide bedrijven geloven dan ook sterk in partnership en win-win oplossingen.

Finbetween is opgezet als een software-ontwikkelaar die zich specifiek oriënteert naar de financiële sector. Gunter Serneels en Jo Triest hadden in dit opzicht zelf een jarenlange ervaring in de financiële wereld. Ze hadden zich gespecialiseerd in de kredietindustrie. Ze gingen er evenwel vanuit dat ze het kredietverleningsproces met toegespitste software konden optimaliseren. Finbetween werd opgestart in 2009 en doet het onderhand uitstekend. Ondermeer ZA Verzekeringen, Krefima en Stater behoren tot het vaste klantenbestand. Edwin Van den Bemt trad in 2010 toe als vennoot van de bvba.

Door het feit dat Finbetween in India een offshore ontwikkelingscentrum opzette, is de kostprijs van de aangeboden software best concurrentieel. Kwalitatief scoort deze software overigens uitstekend. Het bedrijf is actief op alle mogelijke domeinen van het krediet- en verzekeringswezen: effectisering, data warehousing, proces optimalisatie enz. Finbetween’s Business Process Management is in dit opzicht een dienstverlening die erop gericht is de bedrijfsprocesarchitectuur “agile” te maken. “Daarmee bedoelen we dat organisaties er sneller mee kunnen inspelen op veranderingen en opportuniteiten”’, zegt Clijmans.

Met het merk Milvio gaat Finbetween nieuwe wegen op. “Dat we daarmee oa. de incasso sector benaderen volgt uiteraard uit onze vertrouwdheid met de markt van de kredietverlening. Milvio is echter veel meer. Wij viseren de facto de hele ruime KMO-sector en bieden kleine en middelgrote ondernemingen kansen aan om bv. aan tijdsregistratie te doen, e-printing enz.”

Bij Finbetween werken vandaag 12 mensen. De onderneming tekende verleden jaar voor een omzet van zowat 1,6 miljoen euro.