S&S plastics ear-saver final kopie

Limburgse innovatie lost irritatie mondmaskers op

S&S Plastics, een klein kunststofverwerkend bedrijf uit Pelt, is gestart met de serieproductie van een hulpmiddel om de ‘elastiek-pijn’ bij het dragen van mondmaskers weg te nemen. De volautomatische machines maken per dag duizenden stuks.

Als nieuwe gebruiker van mondmaskers kent u ongetwijfeld de irritatie achter de oren die de elastiekjes veroorzaken. Zeker in de zorg, waar ze vele uren met hetzelfde mondkapje moeten rondlopen, zijn de striemen op het achterhoofd zicht- en voelbaar. Een klein hulpstuk biedt nu een oplossing: de Ear-saver.

“Er is al een beperkt aantal van soortgelijke toepassingen gemaakt met behulp van 3D-printers”, weet Stef Brans, zaakvoerder van S&S Plastics. “Probleem is dat het op die manier technisch erg moeilijk te maken is, en vooral dat de productie-capaciteit ervan heel laag is. Het grote publiek kan er dus momenteel geen gebruik van maken. Daarom zijn wij deze week gestart met de massa-productie van Ear-savers door middel van de spuitgiet-techniek. We slagen erin om volautomatisch duizenden stuks per dag te maken. En dat is nodig, want de vraag is groot.”

Brans wil het hulpstuk nu ook bij de eindgebruikers krijgen. “Het zou echt voor veel mensen een hele opluchting zijn om ons product te kunnen gebruiken. Vandaar dat we hopen dat groothandels, bedrijven, overheden en andere instanties op de kar springen om de verdere distributie te verzorgen.”