waar een wienen is is een weg

Zaakvoerder rijdt 1000 km om medewerkers te groeten

Kristoff Wienen, zaakvoerder van Zolderse Dakprojecten (ZDP) in Lummen, heeft op de fiets meer dan 1000 kilometer afgemaald om al zijn thuiswerkende bedienden een persoonlijk hart onder de riem te steken. Maar ook door tal van andere corona-maatregelen wordt ZDP, dat gedurende de crisis bijna 100% operationeel bleef, ‘best in class’ genoemd.

Kristoff Wienen en directielid Bart Verjans hebben van bij de aanvang van de coronacrisis een uitgebreid actieplan in werking gesteld om onder strikte voorwaarden volledig operationeel te kunnen blijven. “ZDP is er als bouwbedrijf in geslaagd om een hoge activiteitsgraad te handhaven door te focussen op 3 belangrijke stakeholders: de medewerkers en hun naasten, onze klanten en de leveranciers”, zegt Bart Verjans. “Met de gezondheid van onze medewerkers als topprioriteit. Zo laten we per werf grondige risicoanalyses uitvoeren, stellen we een uitgebreide set van persoonlijke beschermingsmiddelen ter beschikking en zetten we maximaal in op dagelijkse veiligheidstrainingen en communicatie.” De fietstocht die Kristoff Wienen heeft ondernomen, was een leuk extraatje om de appreciatie te uiten voor het harde werk in moeilijke omstandigheden.

Voor klanten werd er alles aan gedaan om de gemaakte afspraken na te komen. “En bij onze leveranciers werden wij de voornaamste klant, zodat zij ook hun activiteiten en kasstroom niet zagen stilvallen”, aldus nog Verjans. “Daarnaast was er intensief contact met vakverenigingen, werkgeversorganisaties en het Crisiscentrum, zodat we de maatregelen voor de bouw mee vorm konden geven.”

“Intussen her-evalueren we alle maatregelen bijna dagelijks, en sturen we bij waar nodig”, aldus Kristoff Wienen. “Dat is nodig om de impact op ons bedrijf op korte en lange termijn onder controle te houden.” De inspanningen leverden ZDP alvast de titel van ‘best in class’ op tijdens een corona-seminarie bij VKW Limburg. “En daar zijn we best fier op”, besluit het duo.
`