winkelhieren Unizo

35 van 42 Limburgse gemeenten promoten eigen winkeliers

Bijna alle Limburgse stads- en gemeentebesturen ondernemen acties om het winkelen rondom de eigen kerktoren te promoten. “Winkelhieren is nu meer dan ooit cruciaal”, aldus Bart Lodewyckx van Unizo Limburg, dat hierover een rondvraag organiseerde. “Niet alleen de zelfstandige ondernemers, maar de hele economie heeft hier baat bij.”

“Lokale ondernemers kunnen alle steun gebruiken in deze moeilijke tijden. En die steun komt van meerdere kanten. Enerzijds zien we dat ruim 80% van de Limburgse gemeenten een online overzicht geeft van de lokale handelszaken. Klanten vinden er informatie over de bereikbaarheid, openingsuren, afhaal- en/of leveringsvoorwaarden, een link naar de webshop, enzovoort. Het is een initiatief dat wij in het kader van ‘winkelhieren’ toejuichen.”

Nieuw overkoepelend platform
Anderzijds hebben consumenten heel wat in de pap te brokken: hoe meer er lokaal ‘gewinkelhierd’ wordt, hoe beter dat is voor onze economie. “Wij promoten dit al langer , maar door de coronacrisis is dat relevanter dan ooit”, stelt Lodewyckx nog. “Om dat extra in de verf te zetten, lanceerden we samen met de Vlaamse overheid het platform Koop in je Buurt. Dat telt intussen al ruim 4.000 lokale handelaars. De excuses om niet te ‘winkelhieren’ zijn dus helemaal op!”