melkkoe

Berings bedrijf heeft de melkkoe gevonden

Milk Trading Company, een cvba uit Beringen die Belgische en Nederlandse melkveehouders verenigt, heeft vorig jaar een productie bereikt van 314 miljoen liter. Met de uitkering van een mooi dividend is de doelstelling gerealiseerd om zich te wapenen tegen de wispelturige opbrengst- en kostprijs van de melkhandel.

Milk Trading Company werd opgestart door studie- en adviesbureau DLV om door samenwerking het rendement van de sector op te krikken. Met succes, want afgelopen jaar verdrievoudigde het aantal leden tot 208, die allen een mooie prijs kregen voor hun melk. Dat kon omdat de veehouders de prijs op het gewenste niveau hebben vastgezet. Het gaat in feite om het hedgen (of ‘afdekken’) van melk op de termijnmarkt, een techniek die ook voor andere producten als brandstoffen of valuta wordt gebruikt (de zogenaamde hedgefondsen).

De leden zijn tevreden over de resultaten van 2019. Bovenop de fysieke melkprijs werd een bonus gerealiseerd van 1,68 ct/liter over alle afgedekte liters. “Een dertiende maand”, aldus Milk Trading Company, dat een nieuwe wervingscampagne voor bijkomende leden gaat opzetten.