Voka_Afbeelding

Vario Food vindt partner in Voka – KvK Limburg

Ondernemen doe je niet alleen. Dat weet Vario Food als geen ander. De specialist in allround logistieke processen voor de voedingsmarkt werkt aan haar groeiplannen op het Kristalpark in Lommel. Een behoorlijke investering die niet alleen een financieel luik kent, maar ook qua vergunningen heel wat voeten in de aarde heeft. Voor een vlot verloop schakelde het Lommelse bedrijf de expertise van Voka – Kamer van Koophandel Limburg in.

Vario Food werkt aan een uniek concept: de eerste onafhankelijke leeggoedcentrale van het land. Met meer dan 500 soorten leeggoed in ons land ziet niemand het bos door de bomen meer. Vanuit de eigen centrale zal de onderneming het leeggoed uit winkelpunten in heel België verzamelen en uitsorteren naar brouwerijen en afvalbedrijven. Locatie voor dit alles: het Kristalpark in Lommel.

Onlangs werd de eerste constructiefase ingezet. Bij de opstart van het project ging Vario Food ten rade bij Voka – KvK Limburg. “Bij de vergunningsaanvragen kwamen we voor enkele onvoorziene situaties te staan”, vertelt Robrecht Van Renterghem, commercieel directeur van Vario Food. “In een spontane reflex hebben we ons tot Voka – KvK Limburg gericht, die een enorme meerwaarde is gebleken. Samen met Voka – KvK, stad Lommel en LRM zijn we snel op zoek gegaan naar oplossingen. Begin januari 2021 verwachten we dat de leeggoedcentrale er zal staan.”

“Kort op de bal spelen, een korte communicatielijn houden en ons in de positie van de leden stellen. Op die manier trachten wij ieders groei te stimuleren”, zegt Kris Claes, directeur belangenbehartiging & talent bij Voka – KvK Limburg.

Partner op diverse vlakken

De case van Vario Food is een typisch voorbeeld van individuele belangenbehartiging, waarbij Voka – KvK Limburg project per project advies en informatie op maat verleent. Maar ook op collectief niveau verdedigt de werkgeversorganisatie ondernemend Limburg door uitvoerig in haar naam te lobbyen met politici, stakeholders en andere beslissingsnemers.

Daarnaast biedt Voka – KvK Limburg Plato peterschapsprojecten aan in verschillende segmenten. Zo is er een Plato Food waar Vario Food deel van uitmaakt. “Als familiebedrijf zit het in ons DNA om elkaar te ondersteunen. Daar biedt Plato de ideale omkadering voor: kennis delen en samen groeien om zo toch het verschil te kunnen maken tegenover de grote spelers”, aldus Van Renterghem.

Ook individueel advies of informatie nodig, net als Vario Food en 1.123 andere dossiers in 2019? Of geboeid om van collega-ondernemers te leren? Voka – KvK Limburg staat u graag bij in uw ondernemerstraject.