zorgonline bree

Softwarehuis uit Bree neemt collega over

ZorgOnline, de firma uit Bree die software maakt voor zorginstellingen, heeft in Schoten X-Plus Software overgenomen. Zo verhuizen er 15 bijkomende voorzieningen met hun software naar ZorgOnline.

ZorgOnline ging van start in 2008 met de ontwikkeling van een software-pakket voor een Limburgse instelling die mensen met een handicap opvangt. Gezien de interesse vanuit de sector, werd voor de verdere verdeling in 2012 een bvba opgericht. Intussen werd verder gesleuteld aan het systeem dat communicatie toelaat tussen medewerkers, ouders en intussen ook patiënten/cliënten van de zorginstellingen. Er zijn vanuit de toepassing ook koppelingen gemaakt met o.a. de overheid, sociaal secretariaat (personeel), boekhoudpakket en apothekers (medicatierobot).

Het bedrijf groeide de afgelopen jaren als kool. Intussen zijn er meer dan 85 zorginstellingen die met het pakket van ZorgOnline werken. Door de groei moest de onderneming verhuizen, wat iets langer dan een jaar geleden gebeurde in Bree.

ZorgOnline wist een karrenvracht aan onderscheidingen, prijzen en nominaties binnen te halen, waaronder de Voka Innovatie Award, de Agoria E-Health Award, de prijs van de Trends Business Tour en een finaleplaats bij Bizzidee.

“De groei zet zich nu verder, met onder meer de overname van het handelsfonds en de intellectuele eigendom van X-Plus Software”, zegt Maarten Creemers, die samen met Tim Creemers en Els Geelen het bedrijf aanstuurt. “Hiermee vervoegen 15 nieuwe zorginstellingen ons klantenbestand. We plannen verder ook een uitbreiding naar Wallonië. Extra medewerkers mogen zich altijd aanmelden.”