dennis baerten

Nieuw: digitale assistent voor toonzaalverkopers

Ennovative Solutions, een softwarehuis uit Diepenbeek, heeft een pakket ontwikkeld waarmee de verkoop in een showroom veel eenvoudiger en efficiënter kan gebeuren. Zaakvoerder Dennis Baerten is overtuigd dat zijn oplossing de omzetcijfers een flinke boost kan geven.

“Ons softwarepakket is bedoeld voor bedrijven die een toonzaal hebben en waarin producten worden aangeboden die niet direct aan de kassa worden afgerekend”, aldus Dennis Baerten. “Denk bijvoorbeeld aan handelaars in tegels, ramen & deuren, auto’s, keukens, enzovoort. De verkopers in de showroom beschikken over een mobiele applicatie, waarmee ze door een QR-code te scannen, extra informatie over de producten aan de klanten kunnen meegeven. Er kunnen bovendien alternatieven worden getoond die niet meteen in de showroom zichtbaar zijn, zoals een andere kleur of uitvoering.”

Aan de cloud-oplossing is ook een back-end verbonden. “De verkoper kan heel makkelijk een bezoekersrapport doorsturen naar de potentiële klant of met een druk op de knop een offerte laten uitwerken door de administratieve diensten. Er is ook een koppeling met de boekhouding mogelijk, zodat bestellingen meteen kunnen verwerkt worden.”

Het zelf ontwikkelde pakket laat toe dat er producten en voorraad mee kunnen beheerd worden. Met een druk op de knop worden de displays in de toonzaal bediend en verschijnen er gerichte boodschappen in functie van de bezoekers. “Er zit ook een kalender in, zodat afspraken en deadlines netjes opgevolgd kunnen worden. Tot slot is het mogelijk om de efficiëntie van de verkopers te meten”, legt de zaakvoerder van Ennovative Solutions uit. “Het pakket is nu helemaal klaar voor implementatie. We zijn zelf erg enthousiast over het resultaat en zijn overtuigd dat de appreciatie van de klanten snel zal volgen.”