JCr-150120-Ons Huis01

Van kledingwinkel en bouw naar horecazaak

Op 3 februari starten Christel Mathijs en Johnny Poelmans als nieuwe uitbaters van de brasserie-restaurant Ons huis op de Grote markt in Sint-Truiden. “Ik kijk er naar uit om terug in de horeca te stappen,” zegt een ambitieuze Christel.

Tot er een overnemer is gevonden blijft haar zaak in herenkleding Blauwe Hond open en krijgt ze er hulp van haar familie. Haar partner Johnny Poelmans (JP-projects) koestert plannen om zijn zoon in het bouwbedrijf te betrekken, zodat ze beide partners de handen vrij hebben om de horecazaak op volle sterkte te gaan uitbaten. Ze streven ernaar om het hoge niveau van de voorgangers Paul, Andrea en dochter Aurélie (die naar Wilderen trekken), aan te houden.

Tussen 26 januari en 2 februari is Ons Huis nog gesloten voor het opsmukken van het interieur en kleine verfraaiingswerken. Intussen is Christel, die vroeger nog in de horeca actief was, al druk in de weer tijdens haar vrije momenten om mee te draaien in de zaak. “Ik vind het belangrijk dat de huidige klanten kennismaken met ons en het is ideaal om te luisteren waar wij eventueel kunnen bijsturen. Vast staat dat wij Paul zijn wijnkaart aanhouden en ons verder door hem laten adviseren. Ook de namiddagen gaan wij opvullen met koffie en pannenkoeken, een speelhoek voor kinderen en een paar suggesties toevoegen aan de menukaart,” weet Christel.

JCr.