ecosol 2

Ecosol+ (Peer) overgenomen via management buy-in

Ecosol+, al jaren actief in de HVAC-sector, is van eigenaar veranderd. Koen Geebelen en Stéphanie Légat nemen het bedrijf over van het echtpaar Loos-Hamal en Ben Steegen.

Ecosol+ ging in 1993 initieel van start als installateur van sanitair en verwarming. Gaandeweg groeide het bedrijf uit tot een gespecialiseerde speler in duurzame en
energiezuinige technieken zoals warmtepompen, zonnepanelen, airconditioning en verwarming. Vooral de kennis van warmtepomptechnieken met passieve koeling is een absolute troef
van de firma. Met een 13-tal gemotiveerde medewerkers worden voornamelijk particuliere klanten bediend, maar ook voor bedrijfspanden en kantoren wordt Ecosol+ als partner ingeschakeld.

Gezien het ontbreken van geschikte familiale opvolging hadden de voormalige eigenaars, het echtpaar Loos-Hamal en Ben Steegen, een adviseur ingeschakeld om de continuïteit te verzekeren. DaVinci Corporate Finance zocht en vond met Koen Geebelen en Stéphanie Légat twee ervaren professionals, die middels een management buy-in (MBI) de aandelen van Ecosol+ hebben overgenomen. Zij zullen ook persoonlijk het management versterken. De ambitie is om het bedrijf verder te groeien in de gespecialiseerde niches.