rcg 50 jaar

Jan Remans viert 50 jaar ondernemerschap

Reumacentrum Genk heeft zopas zijn gouden jubileum gevierd. Het is immers 50 jaar geleden dat dr. Jan Remans de praktijk in het leven heeft geroepen. Intussen is het centrum uitgegroeid tot een associatie van 4 reumatologen.

“Reuma is een verzamelnaam voor 200 aandoeningen die allemaal te maken hebben met pijn in het bewegingsstelsel”, legt dr. Remans uit. “1 op de 3 Belgen krijgt er ooit in zijn leven mee te maken. Maar liefst 1 op de 4 toegekende ziektedagen en 1 op de 10 doktersraadplegingen wordt veroorzaakt door een dergelijke klacht. In de 50 jaar dat onze praktijk bestaat, is de vooruitgang in de behandelingen opzienbarend. Belangrijk is hierbij de vroegtijdige en correcte diagnose.”

Reumacentrum Genk is geëvolueerd naar een associatie van vier reumatologen, die er samenwerken met een fysiotherapeut, revalidatiearts, diverse specialisten en 15 paramedici.

De jubilaris kan heel wat adelbrieven voorleggen. In 1987 kreeg Reumacentrum Genk een onderscheiding voor het beste Belgische Medische Informatica Programma. Drie reumatologen zijn intussen gepromoveerd tot universitair professor. Momenteel is er het zevende doctoraat PhD. Geneeskunde in voorbereiding. “In deze digitale wereld met E-Health en technologische innovaties blijft de ‘spirit’ al 50 jaar bewaard”, stelt dr. Remans. “En dat is de inzet en dienstbaarheid voor elkaar en voor de patiënten.”