winterland hasselt

Bedrijven brengen innovatie naar Winterland

The Safe Group, gespecialiseerd in beveiligings- en communicatietechnologie, heeft een contract afgesloten om de accommodatie van Winterland in het oog te houden. Met 50 camera’s wordt elke beweging haarscherp vastgelegd. Nog op Winterland zal het leidingwater worden gezuiverd om er soep, koffie en thee mee te maken.

“We zoeken continu naar verbeteringen en innovaties die het voor de bezoekers aangenamer, maar natuurlijk ook veiliger maken”, zegt d’Artagnan Thewissen, veiligheidscoördinator van Winterland. “Daar past de oplossing die door The Safe Group werd voorgesteld, perfect in.”

Bijna-naamgenoot Ilja Theuwissen, zaakvoerder van The Safe Group, is fier op het 3-jarig contract in zijn thuisstad: “Het was een heel interessante oefening om een cameranetwerk te ontwerpen voor Winterland. Het is minder uitgestrekt dan een festival zoals Rock Werchter, maar heeft wel veel kleine, gezellige hoekjes en kantjes en enorm veel decor en verlichting. Ook de duurtijd is anders, want onze controlekamer op de site is zes weken operationeel.” De beelden komen overigens ook rechtstreeks binnen op de videowall van de politiezone LRH.

Een andere innovatie op Winterland, is de zuiveringsinstallatie van het leidingwater. Daarvoor heeft de organisatie een speciaal toestel aangekocht bij Aqua-Recup. Omdat het water wordt ontdaan van alle onzuiverheden, geuren en kleuren, moet Winterland geen flessenwater aankopen om koffie, thee en soepen te maken. Duurzaam, en goedkoop, zo luidt de conclusie.