Neotower Duall

Mooie primeur voor Herkse installateur

Duall, een hvac-bedrijf uit Herk-de-Stad, heeft de eerste warmtekrachtkoppeling in een kleinere bedrijfsruimte geïnstalleerd. Ongewoon, omdat deze techniek tot dusver alleen werd toegepast bij grote industriële projecten, ziekenhuizen of appartementsblokken waar een grote warmtebehoefte en een aanzienlijk elektriciteitsverbruik is.

Een WKK of warmtekrachtkoppeling produceert zowel elektriciteit als warmte en is extreem
energie-efficiënt. Ecologische en economische voordelen dus. Deze duurzame techniek is nu dankzij een innovatief proces ook geschikt voor toepassingen met een beperkt vermogen, zoals kantoren en privé-woningen.

Lieven Verpoorten, de zaakvoerder van Duall, maakt er een erezaak van om voor elk project de meest ecologische en solide installatie te ontwerpen en te plaatsen. “De micro-WKK kwam tegemoet aan de specifieke noden van dit project. Het geplaatste toestel zorgt voor de opwekking van 4 kW elektriciteit, waarbij warmte ontstaat die zowel gebruikt wordt voor verwarming als voor de opwarming van het tapwater. Het totale rendement ligt dubbel zo hoog als bij een traditionele installatie.”

Gezien het succes van dit pilootproject wil Duall nu de techniek verder introduceren in de particuliere en KMO-markt.