the barrel

Starter van de Week: disco Universal wordt The Barrel

Op 22 november mag het grote publiek voor het eerst kennismaken met The Barrel, de nieuwe horecazaak van Herman en Gijs Santermans. Het café dat ‘dansbare platen’ zal spelen, komt op de locatie van de vroegere Universal in Hasselt.

Gijs en Herman Santermans zijn momenteel nog druk in de weer om alles in gereedheid te brengen. “The Barrel krijgt een compleet ander en veel lichter interieur dan voorheen”, zeggen de zaakvoerders. “We doen heel veel dingen zelf. We hebben al hele containers naar binnen gesleurd en er hangt zelfs een biljart tegen het plafond. Er mag hier best gelachen en gedanst worden.”

“We willen Hasselt en zijn bezoekers eigenlijk vroeger op café krijgen”, aldus nog de Santermansen. “We zijn drie avonden per week open, op donderdag en zaterdag vanaf 18 uur, op vrijdag vanaf 16 uur. En in de latere uren zal er nog een deejay spelen, die evengoed Abba als een lekkere dansplaat kan draaien. Geen harde en luide muziek meer, maar eerder een sfeer waarin de bezoekers ook nog een woordje met elkaar kunnen wisselen. Ten laatste om 4 uur ’s nachts gaan we dicht.”

DJ