unizo maaseik nominees

Wie schuift Bronzen Eikenblad in de prijzenkast?

Bloemen Anthos, Slagerij Houben of De Kieësklok: één van deze drie ondernemingen zal op 17 januari worden uitgeroepen tot beste bedrijf van Maaseik. De onderscheiding die Unizo Maaseik hiervoor in het leven heeft geroepen heet officieel het Bronzen Eikenblad.

De kick-off van de Unizo Maaseik Award 2019 vond zopas plaats, traditiegetrouw bij de vorige winnaar: het Warredal, een hippisch centrum met adventure park en accommodatie voor verblijfstoerisme.

De voorzitter van de jury maakte meteen ook de drie genomineerden voor het Bronzen Eikenblad 2019 bekend. Zij bleven over van een lange lijst, op basis van uitstraling, verwezenlijkingen en voordrachten. Er werd dit jaar specifiek een selectie gemaakt onder lokale handelaars, en dit om de campagne ‘Winkelhier’, voor ondersteuning van de plaatselijke middenstand, onder de aandacht te brengen.

Dit zijn de drie genomineerden:

Bloemen Anthos
: werd opgestart in 1990, waardoor de trouwe klanten dus al 30 jaar in de bloemetjes worden gezet. Bloemen Anthos wil evolueren van een traditionele bloemenwinkel naar een centrum van creativiteit, inspiratie en advies. Dit zowel in de winkels in Neeroeteren en als Maaseik. De zaak is ook digitaal actief met een website voor informatie en binnenkort voor eenvoudige bestellingen.

Slagerij Houben: ook deze winkelhier heeft al wat jaren op de teller. In 2021 bestaat de ambachtelijke slagerij immers 20 jaar. Een negenkoppig team zorgt in eigen atelier voor alle vleesbereidingen volgens oude recepten en bedient de klant in de sfeervolle, kraaknette winkel. Ze behoren tot de Grootorde van de Belgische Slagers en wonnen tijdens vakbeurzen meerdere gouden, zilveren en bronzen medailles.

De Kieësklok: de kaas- en delicatessenwinkel werd geopend in de schoot van bvba Bekthe (1997). Theo Bekkers en zijn dochter timmeren samen aan de weg van de nog relatief jonge kleinhandel, die ze dag na dag zien groeien dankzij enthousiaste klanten. Zij kopen en verkopen hun lekkernijen-met-een-verhaal met veel passie en besteden daarbij aandacht aan kwaliteit, duurzaamheid en de wensen van de klant.

Tijdens het Maaseiker Ondernemersfeest op 17 januari gebeurt de bekendmaking van de winnaar en de uitreiking van de trofee in Hotel Van Eyck.