Cerina Marchetta 1

Cerina Marchetta is Jonge Vlaamse Aannemer van het Jaar

Cerina Marchetta van het gelijknamige familiale bouwbedrijf uit Genk, is dinsdagavond in Brussel verkozen tot Jonge Vlaamse Aannemer van het Jaar. Het is -na Vicky Dethier vorig jaar- de tweede keer dat een Limburgse vrouw de titel krijgt. Cerina Marchetta, die werd voorgedragen door Confederatie Bouw Limburg, versloeg in de finale de kandidaten van de andere Vlaamse provincies.

Samen met Claudia, Gianni en Cerina Marchetta staat ondertussen de tweede generatie van de familie aan het roer. Meer dan 30 jaar en enkele duizenden woningen later, houden ook zij vast aan de familiale en persoonlijke aanpak die oprichters Franco en Emilio Marchetta destijds introduceerden. Cerina zet dagelijks in op innovatieve projectontwikkeling: “Nieuwe markten en segmenten aanboren, zoeken naar nieuwe kansen,… Het nemen van risico’s houdt ons scherp”, zegt ze. “Innovatie in nieuwe technieken en diversificatie in villabouw, woningbouw en projectontwikkeling helpen het orderboekje goed gevuld te houden.”

Cerina Marchetta is tevens bestuurder binnen Jong CBL, het netwerk van en voor jonge geëngageerde ondernemers in de bouw. Daar zet de Genkse de strategische prioriteiten van het netwerk om in alles wat communicatie en marketing betreft. Kortom: een verdiende winnaar!