JCr-041019-Ondernemers Alken011

De Eik steekt erboven uit in Alken

Bakkerij De Eik, gerund door Dirk Vanmuysen en Ilse Vanroye, heeft zopas de Alkense Award voor het Ondernemerschap 2019 in ontvangst mogen nemen. Traiteur & Bistro Philippe en Laperla Dameskleding moesten nipt de duimen leggen.

Ondernemers die Alken op de kaart zetten verdienen een pluim, vindt de Alkense Ondernemersraad. Daarom wordt jaarlijks de Alkense Award voor het Ondernemerschap uitgereikt. De winnaar krijgt een luxe pennendoos van de lokale fabrikant Divine Boxes.

Elk jaar wordt er een andere categorie van ondernemingen genomineerd. Deze keer was het de beurt aan de kleine bedrijven. Dirk Vanmuysen en Ilse Vanroye, al 21 jaar de zaakvoerders van Bakkerij De Eik, trokken na een spannende strijd het laken naar zich toe. “Ik kom uit een gezin van fruittelers, maar heb gekozen voor het beroep van traditionele, warme bakker”, aldus de winnaar. De Eik heeft naast het traditionele assortiment, ook pralines en een afdeling voor belegde broodjes. “Alles wordt met liefde en vakmanschap in eigen huis gemaakt met passie gemaakt”, aldus nog Dirk Vanmuysen.

Zijn echtgenote Ilse neemt de leiding in de winkel. “Ons succes is een samengaan van kwaliteitsvolle producten en de klantvriendelijkheid”, zegt ze. “Het is zo dat we een trouw klantenbestand hebben opgebouwd.”

JCr