seco tools

93 jobs op losse schroeven in Houthalen

Seco Tools in Houthalen, een Europees distributiecentrum voor gereedschappen voor metaalbewerking, sluit eind 2021 de deuren. Die intentie is woensdagochtend tijdens een bijzondere ondernemingsraad bekendgemaakt. Als de intentie wordt uitgevoerd, verliezen alle 93 medewerkers er hun baan.

Seco Tools European Distribution Center in Houthalen maakt deel uit van Sandvik Machining Solutions, op zijn beurt onderdeel van de Zweedse groep Sandvik. Het bedrijf is sinds 1996 actief in Houthalen. Momenteel heeft Sandvik Machining Solutions twee distributiecentra in Europa: één in Houthalen en één in het Nederlandse Schiedam. Sandvik heeft echter het plan opgevat om beide distributiecentra te sluiten en een nagelnieuw en sterk geautomatiseerd distributiecentrum te bouwen in de buurt van Schiedam. Dat zou belangrijke efficiëntievoordelen opleveren.

Als gevolg van dat plan zou het distributiecentrum in Houthalen eind 2021 volledig sluiten, zo is woensdag tijdens een bijzondere ondernemingsraad bekendgemaakt. “Voor de medewerkers komt dit nieuws hard binnen”, beseft Luc Gysbrechts, Managing Director in Houthalen. “We gaan snel de gesprekken met de vakbonden aanknopen. Als de intentie die vandaag is bekendgemaakt, ook een beslissing wordt, zullen inderdaad alle medewerkers hier hun job verliezen.”