uitbreiding Ebema

Eindelijk groen licht voor uitbreiding Ebema

De Limburgse provincieraad geeft een voorwaardelijk gunstig advies voor de uitbreiding van klinker- en tegelfabrikant Ebema in Zutendaal. Het bedrijf wil de bestaande productie uitbreiden en bijkomende faciliteiten bouwen. “Deze goedkeuring is van uitzonderlijk belang voor de provinciale economie,” aldus Inge Moors, gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening.

Ebema is gevestigd aan het Albertkanaal in Zutendaal en maakt gretig gebruik van de waterweg voor het vervoer van grondstoffen. Het achterliggende gebied is industrieterrein, maar moet geherstructureerd worden om verdere ontwikkeling mogelijk te maken. Hiervoor is een ruimtelijk uitvoeringsplan nodig, passend in het zogenaamde Economisch Netwerk Albertkanaal (ENA). Dat krijgt nu de zegen van het provinciebestuur.

De goedkeuring houdt in dat Ebema nu werk kan maken van de uitbreiding van de huidige productie. Er zal elders op het terrein ook een totaal nieuwe productie-unit worden gebouwd.

En voor we het vergeten: in dezelfde ruimtelijke oefening is ook 6 hectare landbouwgrond en 1 hectare industriegebied omgezet naar natuur.