tom vandeput

Limburg krijgt 4 extra sectorcampussen

In navolging van de 9 sectoriële campussen die Limburg vandaag telt, komen er in de toekomst nog 4 bij. Gedeputeerde van Economie Tom Vandeput wil net zoals bijvoorbeeld Agropolis (voor landbouw), Greenville (cleantech), Droneport (drones) of IncubaThor (hernieuwbare energie), nieuwe campussen oprichten rond bouw, logistiek, maakindustrie en gezondheidszorg.

Vandeput kondigde dinsdag zijn plannen aan tijdens de voorstelling van de Toekomstindicator van Voka Limburg. De gedeputeerde en POM Limburg-voorzitter vertelde dat zijn beleidsplan klaar is en hij bij de begrotingsbesprekingen de plannen voor 4 nieuwe clusters zal incalculeren. “We zien in de praktijk dat de huidige campussen, zoals Corda INCubator, C-Mine Crib, Bikeville en vele andere, een motor voor starters en innovatieve ideeën zijn”, stelt Tom Vandeput. “De combinatie tussen sectoriële specialisatie en een ondersteunend dienstenpakket, werkt uitstekend. Vandaar dat we deze formule willen uitbreiden.”

Vandeput mikt op 4 nieuwe clusters, met name rond bouw (op Bouwcampus in Diepenbeek?), gezondheidszorg (Welzijnscampus Genk of Salvator-site Hasselt?), logistiek (Genk-Zuid?) en maakindustrie (voormalige Ford-site?). Daar zal telkens de praktische kennis van bestaande bedrijven gecombineerd worden met academische ondersteuning en startersfaciliteiten. “Deze clusters moeten groeikansen bieden aan de huidige bedrijven en deuren openen voor jong talent”, besluit de gedeputeerde.