JVDTrading_Afbeelding

JVD-Trading breidt assortiment Hangcha uit

Na de elektrische transpaletten van Hangcha breidt JVD-Trading zijn assortiment verder uit met elektrische vorkheftrucks. Die zijn – niet toevallig – opnieuw van het merk Hangcha én met lithium-ion batterijen.

JVD-Trading voelt al langer aan dat er een opkomende interesse voor elektrische toestellen is. Als geprefereerde partner van Hangcha in België speelt het daar handig op in. Na het eerdere succes met de transpaletten, worden nu ook vorkheftrucks met lithium-ion batterijen verdeeld.

“Deze zijn multi-inzetbaar, of het nu gaat over logistieke of transportbedrijven. Vooral in de voedingssector bieden deze toestellen een enorme meerwaarde. Dankzij de lithium-ion baterijen, die in de voeding worden opgeladen en waarbij er geen waterstofgassen vrijkomen in tegenstelling tot gewone accu’s, voldoet deze vorkheftruck aan de strenge regelgeving van die sector”, weten afgevaardigd bestuurder Chris Van Dijck en derde generatie Jo Van Dijck.

Gebruiksgemak

Meerwaarde bieden in verschillende sectoren is één ding, maar de Hangcha vorkheftruck laat zich ook kenmerken door zijn gebruiksgemak. Zo is de werkruimte voor de bestuurder tot 50% groter in vergelijking met andere vorkheftrucks. Daarnaast is de batterij makkelijk uitneembaar en laat deze verschillende tussenladingen toe tegen een opmerkelijke snelheid. Na nog geen 2 uur opladen, kan je al meer dan 9 uur aan de slag.

“Hangcha is echt een voorloper in de sector en ook bij JVD-Trading streven we naar die kwaliteit. De vorkheftrucks zijn zowel in een driewieler- als vierwielerversie verkrijgbaar en kunnen tot 3,5 ton laden. Tegen het einde van het jaar worden zelfs toestellen verwacht met een hefcapaciteit van 5 tot wel 10 ton.”

Gezocht!

Naast de elektrische toestellen is JVD-trading ook gespecialiseerd in thermische motoren. “Daarvoor zijn we steeds op zoek naar gemotiveerde en bekwame techniekers om zowel de kinglifters als de trekkers van Terberg onder handen te nemen.”