Nog 2 maanden blijven chef-kok Luc Van Erum en zijn echtgenote Marleen op post in hun levenswerk, restaurant De Marmiet in Bocholt. De Marmiet draait al 22 jaar mee in de gastronomische wereld. “Dit is echter geen afscheid. We blijven actief in de horeca”, zegt Luc Van Erum.
Het gezellige restaurant in de schaduw van de Laurentiuskerk in Bocholt mag zich met een score van 13,5/20 in Gault&Millau tot de betere van de regio rekenen. Puur culinair is De Marmiet al jaren top, en ook de vriendelijkheid van Marleen maakt dat het cliënteel uit binnen- en buitenland de weg naar Bocholt blijft vinden.
Maar nu, 22 jaar na de start in 1997, sluiten de chef-kok en zijn echtgenote Marleen, het hoofdstuk van De Marmiet af. “Na zoveel jaren kiezen we voor een andere uitdaging en willen onze kennis graag doorgeven binnen de horecasector”, stelt Luc, die zijn carrière startte aan de overkant van de Dorpsstraat, in restaurant Kristoffel.
In november verhuizen Bina en Pieter, nu nog uitbaters van Aldeneikerhof, van Aldeneik naar De Marmiet. “Ze gaan zich hier honderd procent kunnen toeleggen op het restaurant. Het pand van De Marmiet is daar ideaal voor, en er is de mogelijkheid om de kruidentuin nog verder uit te breiden.”
De nieuwe naam voor het restaurant wordt Sarriette, de Franse benaming voor het bonenkruid dat Bina en Pieter kweken…
R.Dr.