atelier 84

Hotel-restaurant Atelier 84 legt boeken neer

Hotel-restaurant Atelier 84 in Maaseik legt de boeken neer. “De kosten waren te hoog en de druk te zwaar”, zeggen eigenaars Jacky Wetsels en David Deiana.

Atelier 84 was sinds vijf jaar gevestigd in het centrum van Maaseik, pal in de winkelstraat. In de vijf kamers logeerden gasten van over het hele land, en zelfs daarbuiten. “Ook veel Nederlanders, Duitsers en zelfs Portugezen komen om hier te fietsen. Het fietsroutenetwerk is een geweldige aantrekkingspool”, vertelden de uitbaters vorig jaar, naar aanleiding van hun deelname aan Met Vier in Bed.

Toch heeft het niet mogen zijn. “Met zeer veel spijt in ons hart moeten we meedelen dat we onze zaak moeten sluiten”, schreven Jacky en David op hun Facebook-pagina. “We hebben het helaas niet gehaald. De kosten waren te hoog en de druk te zwaar.” Niet de huurprijs was het probleem, wel de hoge belastingdruk. “Vadertje Staat plukt ons kaal”, reageert het uitbatersduo.

“Werken in de horeca is sowieso al zwaar, zeker als je een hotel én restaurant hebt. Je moet dag en nacht in de weer zijn. Maar door alles wat je moet afdragen blijft er aan het eind van de maand amper nog iets over om te overleven. Het is constant knokken”, vinden de uitbaters.