videocenter

Videocenter (Zonhoven) in Oost-Vlaamse handen

Videocenter, het bedrijf van bestuurders Stanny Bossu en Stefan Beckers, is overgenomen door Play AV, een sectorgenoot met hoofdzetel in het Oost-Vlaamse Nazareth.

Videocenter werd opgericht in 1980 en bestaat dus al bijna 40 jaar. Al die tijd heeft de onderneming met kantoor in Zonhoven zich toegelegd op de plaatsing van audiovisuele installaties. In Limburg zijn heel wat grote organisaties uitgerust met tv-schermen, geluids- en videovoorzieningen van Videocenter, zoals de stadions van KRC Genk en STVV, het ZOL-ziekenhuis, het nieuwe hoofdkwartier van Carglass, La Butte aux Bois, enzovoort.

Het bedrijf wordt nu onderdeel van Play AV, tot dusver een concullega die elders in Vlaanderen soortgelijke projecten realiseert. De overnemer heeft grote groeiplannen en wil over 5 jaar naar een omzet van 25 miljoen euro. Onderdeel van de strategie is de penetratie van de Limburgse markt, en daarom werden de overnamegesprekken met Videocenter opgestart en succesvol afgerond. Operationeel zal er niet zoveel wijzigen na de overdracht van aandelen.