everon lighting

Everon Lighting kent beste balans tussen man en vrouw

Everon Lighting, een jong B2B-bedrijf dat gespecialiseerd in alles wat met ledverlichting te maken heeft, is de winnaar van de allereerste X² Award. De firma uit Heusden-Zolder, opgericht en geleid door Ruben Eevers en Elisa Veronesi, wordt daarmee gekroond als beste gendergelijke bedrijf van Limburg.

Everon Lighting Technologies werd opgericht in 2013. Ruben Eevers, een chemicus van opleiding, en zijn echtgenote Elisa Veronesi (ook actief in het Sofia-netwerk van de UHasselt) stapten samen in het avontuur om duurzame verlichting op maat van de klanten te gaan aanbieden. Het bedrijf stelt momenteel 7 mensen en een hond tewerk, mooi verdeeld tussen mannen en vrouwen…

Een sterk dossier, vond de jury van de eerste X² Award, een onderscheiding die bedrijven bekroont met een bijzondere feeling voor de gelijkheid tussen geslachten. Juryvoorzitter Herman Verwimp (een man!) vertelde donderdag tijdens de gala-avond in Martin’s Rentmeesterij dat Everon Lighting als voorbeeld mag dienen om de gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen, alsook de aandacht voor een goede work-life balans zichtbaar te maken. De andere genomineerden, met name Trixxo Jobs en vertaalbureau Elan Languages, vielen nipt buiten het ere-schavot.

De avond in de schaduw van Alden Biesen was tevens de viering van het éénjarig bestaan van X Kwadraat, het netwerk dat Wivina Briers heeft uitgebouwd om meer gendergelijkwaardigheid in het bedrijfsleven te introduceren. “We hebben het wel degelijk over gelijkwaardig en niet over gelijk, want mannen en vrouwen zijn nu eenmaal verschillend”, zegt Wivina Briers, die met haar award en andere initiatieven zoals een magazine en netwerkavonden, vooral een bewustzijn wil creëren bij bedrijven. “Het doel is dat ondernemingen zowel vrouwen als mannen kansen geven, voor beide groepen zorg dragen en een goede balans tussen leven en werken toelaten.”

Briers hoopt dat de award voor het meest gendergelijkwaardige bedrijf op termijn niet meer nodig is. “We zijn pas echt succesvol als iedereen binnen enkele jaren zou zeggen: die prijs is volledig achterhaald.”