xkwadraat_Afbeelding

Gendergelijkwaardig ondernemen: een must voor bedrijven

56 jaar, op zoek naar werk, maar het eigen netwerk kon haar niet in de juiste richting leiden. ‘Afgestraft op leeftijd en gender’, ondervond Wivina Briers, en ze besloot actie te ondernemen. Het resultaat is X2, een netwerkorganisatie en businessmagazine voor vrouwen én heren. Het concept krijgt nu een vervolg in de vorm van een award.

“X2 is niet het zoveelste aparte vrouwenclubje. Integendeel”, vertelt Wivina Briers. “Het is geen éénrichtingsverhaal. Met dit platform wil ik bruggen bouwen, want zowel mannen als vrouwen hebben goede ideeën. Het is de diversiteit van de twee dat tot een mooi resultaat leidt.”

Zoals ieder bedrijf tegenwoordig een beleid rond duurzaamheid heeft, meent Wivina dat er ook rond dit topic een policy moet komen. “Vrouwen mogen zich niet geremd voelen om door te groeien, uit vrees om even uit te vallen wegens zwangerschap bijvoorbeeld. Waarom zouden mannen het privé-aspect niet kunnen opnemen terwijl de vrouw carrière maakt? Al kunnen ook bedrijven een faciliterende rol spelen door bijvoorbeeld een strijkdienst op het werk aan te bieden, of door warme maaltijden aan te bieden om mee naar huis te nemen zodat er ’s avonds niet meer gekookt moet worden.”

Die hedendaagse visie is nog niet doorgedrongen tot vele bedrijven en daar wil Wivina Briers verandering in brengen met de uitreiking van de X2-award. Die bekroont bedrijven die pionier zijn in gendergelijkwaardig ondernemen. “Al bestaat de hoop dat ik die award binnen 10 jaar niet meer moet uitreiken omdat dan iedereen hier voldoende aandacht aan schenkt.”

Welkom op de awarduitreiking

Benieuwd naar het concept en welke acties u als bedrijf kan ondernemen om gendergelijkwaardigheid naar de voorgrond te brengen? X2 nodigt u graag uit voor de awarduitreiking op 20 juni in Martin’s Rentmeesterij in Alden Biesen. De avond start met een receptie en voorgerecht, gevolgd door een debat. Rik Vera (ceo Nexxworks), Monica De Jonghe (directeur-generaal VBO), Annemie Peeters (journaliste VRT) en Vittorio Simoni (architect en vader Matteo Simoni) hebben het over Gendergelijkwaardig en 50+: is er een verschil?. Nadien is het tijd voor een diner en een surprise-act.

Inschrijven kan via deze link.