Afbeelding_KBC_Limburg

Limburgse ondernemers werken samen rond slimme innovaties

Als zelfstandige heb je een drukke agenda. Voor een innovatief idee hoef je gelukkig niet ver te zoeken: bij een ondernemer om de hoek bijvoorbeeld. Het is alleen een kwestie van de juiste ondernemers te vinden die je kunnen inspireren.

“Ondernemers komen in contact met ondernemers uit totaal andere disciplines. Ze wisselen tips en tricks uit, en leren zo beter ondernemen.”

Het Limburgse provinciebestuur maakte begin dit jaar bijna 400.000 euro vrij om 8 innovatieve projecten van Limburgse bedrijven te ondersteunen. Opvallend feit: elk van die acht projecten betrof een samenwerking tussen 2 spelers. Een nieuwe vereiste in het subsidiereglement. Een terechte erkenning van de kracht en meerwaarde die gebundelde expertise oplevert.

Samen weet en kan je meer

Want innoveren doe je immers niet alleen. Getuige daarvan zijn de ambitieuze partner-projecten die de Limburgse provinciesteun toegezegd kregen. Zo bundelen Ambassify en Thalento hun krachten bij het ontwikkelen van een Online Recruitment Platform. Race Productions en Unitum Group gaan samen onderdelen voor fietsen in 3D printen. Thor Catering en Alfa-Zet Systems delen hun expertise bij het ontwikkelen van een intelligente voedingsautomaat. Epic Blue en Thermiek stapelen hun expertise onder een platform dat het thermisch profiel van bedrijfsgebouwen in kaart brengt. En dat zijn maar vier van de acht duo’s, die innovatie uit een slimme samenwerking puren.

Creatief pingpongen

Het gaat hard voor Odette Lunettes, het brillenmerk van Eline De Munck. Een succes dat de actrice-presentatrice voor een stuk toeschrijft aan de samenwerking met de Maasmechelse productdesigner Roel Vandebeek. Die creëerde een hippe brillendoos en presentatiemateriaal met precies de juiste stijl en professionele uitstraling. “Toen we met Roel samenzaten, werd het meteen duidelijk dat hij conceptueel en buiten het kader denkt”, vertelt de actrice. “Bovendien heeft hij tonnen ervaring en viel er op dat vlak voor ons – als jonge starters – ook veel te leren.” Na heel wat brainstormen en pingpongen kwamen we op een totaalconcept dat ons echt vooruit kon helpen”.

Bouw aan je netwerk

Maar hoe vind je elkaar? Of beter, hoe vind je gelijkgestemde ondernemers zonder kostbare tijd te verliezen? Hier komt KBC Vindr op de radar. KBC Vindr is een slimme online dienst waarop je jezelf als ondernemer registreert en je voorkeuren en interesses aanduidt. Dat gaat erg snel en vlot.

Het slimme algoritme van KBC Vindr gaat met die informatie op zoek naar ondernemers met een soortgelijk profiel en brengt jullie in contact. Wat er daarna gebeurt, beslis je zelf. Een snelle chat over een gezamenlijk project? Afspreken voor een goede babbel? Of een bedrijfsbezoek plannen? KBC Vindr organiseert, faciliteert en bouwt mee aan jouw netwerk.

Wil je ook ideeën uitwisselen met gelijkgestemde ondernemers in Limburg? Laat je inspireren door een van de vele ondernemers die zich al registreerden op KBC Vindr, de eerste online matchmaker van KBC waar ondernemers elkaar op een gemakkelijke manier  kunnen vinden om elkaar te inspireren of zelfs samen te werken . Benieuwd welke match jij op  KBC Vindr kan vinden? Registreer je hier.