gielen kortessem genk

Groep Gielen legt 3 miljoen opzij

De Limburgse transport- en recyclagegroep Gielen investeert dit jaar ruim 3 miljoen euro in verschillende milieumaatregelen. “Als milieubedrijf zijn we wel verplicht voorop te lopen”, zeggen broer Philip (58) en zus Sabine Gielen (56).

De geschiedenis van de Groep Gielen gaat 50 jaar terug tot in het jaar 1969, toen Eugeen en Evarist Gielen in Kortessem begonnen met het vervoer van afval en andere materialen in containers. Ondernemen zat hen in het bloed, want hun vader Louis Gielen was al sinds 1929 bezig met een handel in granen. Onder leiding van de derde generatie – broer en zus Philip en Sabine Gielen – ontplooide de groep Gielen zich tot een specialist in het containervervoer en recycleerder van bedrijfsafvalstromen, met vestigingen in Genk (2) en Kortessem en alles samen 100 medewerkers. De groep kan 5.000 containers inzetten met 60 eigen trekkers. De omzet van de drie verschillende vennootschappen stijgt dit jaar boven de 25 miljoen euro.

Sleutel
“Onder druk van de alsmaar strengere miliieureglementeringen, gingen we samen met onze bedrijven-klanten op zoek naar de meest milieu- én budgetvriendelijke manier om de afvalstromen onder controle te houden”, zegt Philip Gielen. “Dat is tot vandaag de belangrijkste sleutel van ons succes.” De grootste stap werd in 2010 gezet. Toen werd maar liefst 30 miljoen euro geïnvesteerd in een tweede vestiging in Genk, met nieuwe kantoren, werkplaatsen, carwash, containers en een nieuwe fabriek voor de verwerking van afvalhout. Dat leverde de groep Gielen de jaren nadien verschillende keren de titel ‘Trends Gazelle’ op, een onderscheiding voor snelgroeiende bedrijven.

Investeringen

Ook dit julbileumjaar wordt er weer voor 3 miljoen euro aan investeringen op tafel gelegd. “Als één van de toonaangevende milieubedrijven, zijn we verplicht voorop te lopen inzake milieu”, zeggen Philip en Sabine Gielen. Zo wordt er geld vrijgemaakt voor milieuvriendelijke vrachtwagens, een update van de sorteerinstallatie, de vervanging van de shredders en een uitbreiding van de sorteerinstallatie.