HupHup ZH 1

Limburgse ondernemer wil 100 sportcentra openen

Raf Swerts, kinesitherapeut en ondernemer, heeft een concept ontwikkeld om mensen langdurig aan het sporten te krijgen. Daarvoor werden de sportcentra van Easy-Fit omgedoopt tot HupHup. Het doel is om tegen eind volgend jaar maar liefst 100 vestigingen van deze keten te tellen in de Benelux.

Swerts kiest voor de Milon-circle als methode, een opstelling waarbij diverse toestellen in een cirkel staan opgesteld. De sporters, ongeacht hun sportieve voorgeschiedenis, kunnen telkens doorschuiven naargelang het individuele programma dat ze volgen. “Onze coaches begeleiden de sporters vanuit een wetenschappelijk onderbouwde methodiek”, stelt Swerts. “Dit is de zogenaamde ‘high intensity progressive training’, waarbij je
hartslag omhooggaat. Het is een veilige, progressieve, intensieve en doeltreffende manier om kracht op te bouwen. En dat is van levensbelang voor je spieren en je hart, zeker met onze zittende levensstijl.”

Swerts is ambitieus met zijn HupHup. Hij gaat van start op 24 locaties in Vlaanderen, vanaf september volgt Nederland. Tegen eind 2020 wil hij 100 centra hebben in de Benelux.
De insteek is simpel: “Trainen op slimme toestellen, op een plek waar je graag en gemakkelijk komt, met mensen die je persoonlijk op weg helpen en motiveren”, vat de Lummense ondernemer samen. “Dat is waar het grote publiek vandaag naar op zoek is…”