carine_holsteen_jos_holsteen

Rema viert verjaardag met internationale deal

De voetbalspeciaalzaak Rema Sport in Bilzen wordt onderdeel van de internationale groep Sport 2000. Jos en Carine Holsteen zetten de stap op het moment dat het bedrijf precies 40 jaar wordt.

Rema Sport werd in 1979 in Hoeselt opgericht door Marcel Holsteen en René Thijsen. Na een succesvolle opstart runden Marcel en echtgenote Jeanine de winkel gedurende 15 jaar. Sinds 1994 staat de tweede generatie Carine en Jos Holsteen, aan het roer. Broer en zus namen in 2015 de beslissing om te verhuizen naar een gloednieuwe winkel van 300 m² op kmo-zone De Spelver in Bilzen.

“De verhuizing naar het nieuwe pand was voor ons een eerste belangrijke stap”, zegt Jos Holsteen. “Zo hebben we de positie van Rema Sport kunnen bevestigen als speciaalzaak voor voetbal en volleybal, ondersteund door een eigen textieldrukkerij.” Het bedrijf voorziet jaarlijks meer dan 5.000 Limburgse voetballers van clubkledij, schoenen en accessoires.

Zus Carine vult aan: “We voelden echter de druk op onze bedrijfsvoering toenemen. Zowel van de klanten, die dankzij het online aanbod steeds makkelijker gaan ‘rondshoppen’, als vanuit onze leveranciers, die hun kosten zo laag mogelijk willen houden. We zaten tussen hamer en aambeeld. En toen kwam Sport 2000 aankloppen voor een samenwerking. Een ideaal scenario.”

Sport 2000 ontstond in 1966 in Frankrijk door de fusie van 36 sportwinkels. Vandaag is het een Europese sportwinkelketen met meer dan 3.000 winkels in 20 landen. “Twee factoren zijn voor ons doorslaggevend om aan te sluiten bij deze groep”, aldus Jos Holsteen. “Aan de ene kant verstevigen we hiermee de positie naar onze leveranciers. Grote spelers zoals Nike, Adidas en Puma onderhandelen liever met één grote aankoper dan honderd kleintjes. Die rol neemt Sport 2000 van ons over. Anderzijds kunnen we in deze groep onze eigenheid behouden. De naam, het aanbod en vooral de service van Rema Sport blijven ongewijzigd, we hangen er enkel het kwaliteitslabel van Sport 2000 Soccer Center aan vast.”

En Carine besluit: “Na veertig jaar is Rema Sport een begrip in het Limburgse voetbal. Daar willen we ook de volgende veertig jaar voluit voor gaan!”