luminus molens

Hoofdaandeelhouder dropt eigen naam bij Luminus

Zeg niet meer EDF Luminus, maar gewoon Luminus. Als onderdeel van een herpositionering heeft de Franse hoofdaandeelhouder beslist om de eigen naam overboord te gooien. De verandering gaat veel verder dan de verpakking. Zo zet Luminus de transitie verder naar een integrale energiepartner. Er worden de komende jaren 1.000 nieuwe mensen aangetrokken, vooral technisch personeel voor de installatie en onderhoud van toepassingen voor hernieuwbare energie.

Luminus heeft zijn roots in Limburg als leverancier van elektriciteit en gas (het toenmalige Interelectra). De Corda Campus is nog steeds een belangrijke uitvalsbasis voor de privé-onderneming, die al 10 jaar vaart onder de vleugels van EDF. Omdat de hele energiemarkt in verandering is, en duurzaamheid steeds belangrijker wordt, heeft ook Luminus een koerswijziging ingezet. Het bedrijf profileert zich steeds sterker als aanbieder van totaaloplossingen voor duurzame energie, zowel voor bedrijven als particulieren. In dat kader werden een aantal belangrijke overnames gedaan, zoals de installatiebedrijven Leenen (Sint-Truiden) en Insaver (Houthalen-Helchteren).

Met de nieuwe positionering wordt die strategie verder doorgetrokken. Luminus wil maar liefst 1.000 extra mensen in dienst nemen. Het gaat voornamelijk om technici die bij u een warmtepomp, zonnepanelen of boiler komen installeren. Er zal tegelijk worden geïnvesteerd in de productie en opslag van hernieuwbare energie, zoals panelenparken, windmolens, thermische centrales, batterij-opslag, microgrids, enzovoort. “Eco-logisch”, zegt CEO Grégoire Dallemagne kort en krachtig.