2018022 campagnebeeld

POM Limburg en Voka KvK Limburg ondersteunen jouw bedrijf in de transitie naar e-logistics

Heeft uw bedrijf een groeiende webshop? En zorgt die online business voor meer en meer knelpunten? Omdat het tijdrovend is of je opslagplaats stilaan te klein aan het worden is? POM Limburg en Voka – Kamer van Koophandel Limburg slaan voor jou de handen in elkaar. Met de lancering van het concept van een groepsaankoop e-logistics willen beide organisaties de Limburgse bedrijven ondersteunen in hun weg naar de e-toekomst.

E-commerce is al lang geen nieuwe trend meer

Alles wijst er op dat de online handel jaarlijks met zo’n 15% zal blijven toenemen. Het potentieel op vlak van omzet, tewerkstelling en toegevoegde waarde is dus zeker nog niet uitgeput. En dat biedt ook voor Limburgse bedrijven opportuniteiten die POM Limburg en Voka KvK Limburg graag willen ondersteunen.

Limburgse krachtenbundeling via groepsaankoop

Via een groepsaankoop e-logstics, de logistieke afhandeling van online orders, zouden Limburgse bedrijven gezamenlijk hun logistiek kunnen uitbesteden. Door het bundelen van volume worden schaalvoordelen gecreëerd en verhoogt de kans op een aantrekkelijke overeenkomst met potentiële e-logistics dienstverleners. Om het concept van deze groepsaankoop verder vorm te geven, detecteren POM Limburg en Voka KVK Limburg via deze oproep het marktpotentieel.

Deze groepsaankoop brengt immers een resem aan voordelen met zich mee:

  • Kostprijsreductie of hogere servicegraad
  • Meer tijd om te focussen op verkoop en op core business
  • Late online orders kunnen de volgende dag nog worden geleverd. Een niet te onderschatten gegeven in de huidige klantenbeleving
  • Professionele retourafhandeling
  • Orderopvolging en een vlotte dienstverlening
  • Een webshop die op vlak van logistiek het verschil maakt

Vandaag is een omnichannel approach niet langer een luxe, maar een vereiste

“We blijven in Vlaanderen te weigerachtig ten opzichte van e-commerce. Deze groepsaankoop kan daar echter verandering in brengen. Ze werkt drempelverlagend naar bedrijven en reikt hen een hand aan. Limburg kan zich zo opstellen als pionier”, aldus Frank Rombouts, Marketing Manager Royal Crown. “En op het einde van het verhaal zullen niet alleen de ondernemingen, maar ook de consumenten er baat bij hebben. En daar draait het toch allemaal om?”

Pluk de voordelen en maak vandaag een afspraak

Heb je interesse in het concept van een groepsaankoop e-logistics? POM Limburg en Voka KvK Limburg geven je graag extra informatie via een verkennend overleg. Contact opnemen kan via caroline.petitjean@voka.be of meer info vind je hier.

POM Limburg zet in op de speerpuntsector logistiek 

POM Limburg wil Limburg economisch verder versnellen door bijvoorbeeld in te zetten op een aantal speerpuntsectoren zoals Logistiek. Er wordt ook sterk ingezet op krachtenbundeling, onder andere via actiegerichte overlegplatformen. Zo is er het Logistiek Platform Limburg, waar bedrijven, kennisinstellingen en overheden economische strategische acties en hefboomprojecten, zoals dit project, formuleren ter versterking van het logistiek DNA van Limburg.

POM Limburg en Voka KvK Limburg voeren samen het SALK-project ‘Transitie naar gespecialiseerde logistiek’ uit. In samenwerking met het Limburgse bedrijfsleven worden innovatieve concepten ontwikkeld ter versterking van e-commerce en e-logistics in Limburg. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van zowel de provincie Limburg, van EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling als met Hermes-cofinanciering.