De Hasseltse cateraar Trimalchio haalt met Peter Hiel de wereldkampioen barbecueën in huis. Die zal op feesten en events plaatsnemen achter de Cactus Jack, naar eigen zeggen de Rolls Royce onder de barbecue-toestellen.
Het was in Jamaica dat Peter Hiel, samen met gekende teamgenoten als Peter de Clercq en Peter Van Asbroeck namens ons land de wereldtitel barbecueën op zak stak. Hiel is altijd in de voeding actief gebleven, onder meer met de uitbating van een viswinkel. Als kok ging hij zich toeleggen op de bediening van de Captain Jack. “In België zijn er slechts een vijftal koks die weten hoe dit toestel te bedienen”, zegt hij. “De truc bestaat erin om het vuur zeer goed te beheersen. Er kan gewerkt worden met temperaturen van 30 tot 300 graden en dit in diverse zones.”
Door Hiel in te lijven, wil Trimalchio het niveau van een klassieke barbecue overstijgen. “Er zijn meerdere menu’s samengesteld, waarbij Peter Hiel vooral met grote stukken vlees zal werken”, zegt stichter en zaakvoerder Johan Vanlommel. “Denk dan aan de rug van een varken of van een kalf, bijvoorbeeld. Of grote stukken côte à l’os. En vis natuurlijk, want Peter heeft jaren een viswinkel uitgebaat.”
En nog een nieuwtje: Trimalchio gaat van start met een eigen opleidingscentrum voor bedieningspersoneel.