Het Limburgse visbedrijf Levenstond Seafood gaat ruim 8 miljoen euro investeren in een nieuwe vestiging in Vlijtingen (Riemst). “Dat moet het mogelijk maken om te groeien naar een omzet van 150 miljoen euro”, zegt CEO Axel Verberckmoes.
Het bedrijf Levenstond Seafood is een opmerkelijk verhaal. Zaakvoerder Axel Verberckmoes volgde zijn vrouw naar Limburg, waar hij naast het transportbedrijf van zijn schoonvader een verwerkingseenheid voor verse vis uit de grond stampte. De vis wordt via de luchthaven van Bierset kraakvers aangeleverd uit het Hoge Noorden. Diverse kleinhandels en supermarktketens kopen vervolgens hun verpakte visproducten in Vlijtingen.
En dat gebeurt steeds meer. Waar de omzet in 2010 (3 jaar na de opstart) al 10 miljoen bedroeg, steeg dit in 2016 naar 45 miljoen en in 2018 naar 63 miljoen. De komende jaren moet de groei nog versnellen. Verberckmoes mikt op een omzet van 150 miljoen. Daar zijn extra mensen voor nodig (“de grootste rem op verdere uitbreiding”) en nieuwe infrastructuur.
De nieuwe fabriek, een investering van zo’n 8 miljoen euro, wordt één van de meest geavanceerde in zijn soort. Zo werd een technologie ontwikkeld waarbij de productiehal wordt ontsmet met ozon in plaats van chemische producten. Een andere nieuwigheid is een spectrumcamera die gebruikmaakt van artificiële intelligentie om de verpakkingen te controleren op dingen die er niet in thuis horen.