Coca-Cola-Hasselt-300×225

Coca-Cola wil depot in Hasselt sluiten

Frisdrankbedrijf Coca-Cola wil in 2020 twee van zijn vijf distributievestigingen sluiten. Daarbij ook het depot in Hasselt, aan het kanaal. Tientallen jobs zijn bedreigd, zo kondigde het bedrijf woensdag aan op een bijzondere ondernemingsraad.

De activiteiten van de distributievestigingen in Hasselt en Heppignies wil Coca-Cola overdragen naar andere vestigingen in Gent en Antwerpen en twee externe locaties. Andere nieuwigheid is dat het bedrijf meer zal inzetten op de verkoop via automaten, waarin een ruimer assortiment van koude, maar ook warme dranken zullen aangeboden worden.

“Coca-Cola European Partners zal de komende weken in nauw overleg met de vakbonden kijken hoe zoveel mogelijk medewerkers intern herplaatst kunnen worden”, stelt het bedrijf. In totaal zijn er 132 mensen betrokken, van wie er 60 in Limburg werken. Van de vestigingen 123 getroffen werknemers kunnen overgeplaatst worden naar een dienst buiten Limburg.

Met de veranderingen wil Coca-Cola de logistieke structuur vereenvoudigen om competitief te blijven voor de toekomst. “Coca-Cola heeft een lange geschiedenis van meer dan 90 jaar in België en wil die ook verderzetten”, aldus nog het bedrijf. “Zich blijvend aanpassen aan de actuele marktomgeving en veranderende consumenten- en klantenvragen staan daarbij centraal.”

(B)