Kaasbrik uit Halen, het bedrijf van de familie De Turck dat op grote schaal mozzarella raspt en verpakt, heeft zich van zijn mooiste kant getoond. Bij Poverello in Brussel werd maandag een pizzalunch aangeboden voor 200 gasten. “We vonden het tijd voor iets speciaals”, zegt zaakvoerder Karlien De Turck.
De kaas die de fabriek in Halen verlaat, komt uiteindelijk op pizza’s ergens ter wereld terecht. Kaasbrik voert meer dan 60 procent van de productie uit. Eén van de jaarlijkse marketingacties die het familiebedrijf organiseert, is de verkiezing van de beste pizzabakker of pizzaiolo van het jaar. Intussen zijn er al 10 edities achter de rug.
“Om dat jubileum te vieren, hebben we een liefdadigheidsactie op poten gezet”, vertelt Karlien De Turck, zaakvoerder van Kaasbrik. “We hebben de 10 winnaars van onze wedstrijd uitgenodigd in Brussel om pizza’s te bakken voor Poverello. Meer dan 200 kansarmen, mensen met een financiële tegenslag, daklozen en alleenstaanden in nood schoven aan voor de lunch.”
Door de persaandacht kon de werking van Poverello even onder de aandacht worden gebracht, waardoor hopelijk andere bedrijven inspiratie vinden om ook liefdadigheidsacties op het getouw te zetten.