alexandra limage BDB 1

Sprint stopt 2 miljoen in uitbreiding

Het Houthalense bedrijf Sprint Transport gaat 2 miljoen euro investeren in verbouwingen en uitbreidingen. “We zitten hier momenteel als haringen in een ton”, verklaart CEO Alexandra Limage. Onderdeel van het plan is de aankoop van het aanpalende pand, met ruimte voor op- en overslag.

Alexandra Limage nam in 2008 het failliete transportbedrijf over waar ze toen al negen jaar werkte. Het lef en enthousiasme dat ze sindsdien aan de dag legt, leverde haar vorig jaar de Womed Award op, de prijs voor vrouwelijke ondernemer van het jaar.
Sprint Transport telt momenteel 40 FTE’s en is gespecialiseerd in nationaal en internationaal sneltransport en just-in-time leveringen. Het bedrijf is ook erkend als aanvoerder voor de luchthaven.

“Op vraag van de klanten gaan we ook hun producten (tijdelijk) opslaan”, zegt Alexandra Limage. Daarvoor kon Sprint Transport de hand leggen op het aanpalende gebouw. Dat wordt helemaal gerenoveerd en voorzien van vergader- en opleidingsruimten. Ook het bestaande gebouw wordt onder handen genomen en uitgebreid.

Alles samen is daarvoor een budget van 2 miljoen euro voorzien, inclusief de uitbreiding van het vrachtwagenpark. “De uitbreiding zal gepaard gaan met extra personeel. We voorzien dit jaar vijf extra mensen in dienst te nemen.”