Pieter Smeets

Pieter Smeets ruilt Voka voor ondernemersavontuur (bis)

Pieter Smeets, tot dusver Manager Familiebedrijven bij Voka Limburg, wordt partner bij consultancy-collectief Moove Forward. Hij vindt er onder meer Hannelore Devos terug, ook al voormalig staflid van Voka Limburg.

Pieter Smeets verliet Voka een eerste keer in 2012 om de leiding te nemen van Keramisch Werkcentrum Limburg, later Aether Arts. Hij keerde terug naar de vertrouwde stal als secretaris-generaal van CEO-Limburg, dat later volledig integreerde in Voka als Family Business Center. Nu deze fusie achter de rug is, gaat Smeets opnieuw de uitdaging als zelfstandig ondernemer aan.

Hij wordt vennoot in Moove Forward, een collectief dat drie jaar geleden werd opgericht door Stefan Vanderick, Hannelore Devos en Johan Ghijselinck. Hun doel is om (vooral familiale) ondernemingen op kruissnelheid te brengen door doelen scherp te stellen en concreet tot uitvoering te brengen. “Wij zijn geen traditionele consultants, maar een groep vennoten met minimaal een hoek af”, legt Stefan Vanderick uit. “We bekijken elk probleem vanuit verschillende hoeken en toetsen onze oplossingen af in ons expertennetwerk. We kennen Pieter al lang en zijn dan ook blij hem als nieuwe vennoot te mogen voorstellen.”