Marina_Doggen

Gutami Solar rijgt orders aan elkaar

Gutami Solar uit Beringen heeft voor al voor de vijfde keer de samenaankoop voor zonnepanelen in de provincie Antwerpen gewonnen. Dit houdt in dat opnieuw duizenden projecten aan het orderboekje mogen toegevoegd worden. Het gaat Gutami Solar duidelijk voor de wind, want samen met het zusterbedrijf in Nederland, heeft de groep momenteel meer dan 17.000 nog te plaatsen installaties in portefeuille voor de volgende jaren.

Gutami Solar doet het prima. Het bedrijf van CEO Marina Doggen merkt helemaal niets van een terugval in de markt van zonnepanelen. Sterker nog, de bestellingen blijven binnenstromen. “In alle bescheidenheid: de groei van ons bedrijf neemt sterker toe dan we zelf hadden verwacht”, vertelt Marina Doggen. “Dat is uiteraard goed nieuws. Het verplicht ons om het personeelsbestand verder uit te breiden. Zowel in het magazijn als in de administratie komen we handen tekort.”

Gutami Solar werkt bovendien aan de oprichting van een aparte servicedesk. “We waken erover dat onze dienstverlening naar de klant niet te lijden heeft onder onze spectaculaire groei”, zegt ze. “Het engagement om snel en efficiënt te reageren op iedere vraag en waar nodig technische bijstand te verlenen, komen we onverminderd na. Vandaar dat we een aparte cel oprichten die de klantenservice verder zal stroomlijnen.”

Gutami heeft overigens ook recent geïnvesteerd in de veiligheid van de installateurs en opleidingen voor het hele personeelsbestand.