ruudpaulissen

Starter van de Week: IT’er wil vertrouwenspersoon zijn

Ruud Paulissen (22) is nog geen jaar actief als zelfstandige. Als IT-specialist in gaat hij bij particulieren en kmo’s langs om hun computer- en netwerkproblemen uit de wereld te helpen. “Ik wil vooral dat klanten mij niet zien als ‘hun IT-man’, maar gewoon als Ruud, de man die ze spontaan bellen als ze een vraag hebben.”

Ruud heeft een diploma in Computer Sciences van de UHasselt op zak. Nog tijdens zijn studies wou hij graag ondernemer worden, en ging hij onder meer langs bij StudentStartUp, het programma dat studerende starters ondersteunt. “Ik weet nog dat ik mij als kind altijd vragen stelde als: Wat ga ik later eigenlijk doen met mijn leven? Waar ben ik hier eigenlijk naartoe aan het werken? De afgelopen jaren speelde dat nog sterker en het antwoord was om -volgens een eigen visie- een zaak op te starten.”

Als computerspecialist was het snel duidelijk dat hij in die branche actief zou worden. “Maar zeker niet de hele dag achter een bureau”, zegt hij. “Niks voor mij. “Ik wou iets doen met mensen, en voor mensen. Iets doen voor de mensen waar ik in geloof, en andersom. Zo krijg je een bijzondere relatie. Dat gaat veel verder dan ‘een uitstekende service bieden’, want dat zegt iedereen. Wat ik wil bereiken is dat mensen spontaan naar mij bellen omdat ze mij kennen en vertrouwen. Omdat ze geloven in mijn werkwijze. Het doel is dat klanten die mij tegenkomen niet zeggen: Ha, daar is onze IT’er, maar wel: Dat is nu Ruud.”