ciao bambino struiden

Truiense winkel voert siësta in door hitte

In de zuiderse landen doen ze het al eeuwen: in de namiddag even de winkeldeuren sluiten en ’s avonds, als het wat is afgekoeld, opnieuw de klanten verwelkomen. Het is een traditie die de Truiense babyspeciaalzaak Ciao Bambino in ons land wil introduceren.

Met het warme weer shoppen mensen graag voormiddag of in de vooravond. Dat merken de zaakvoerders van Ciao Bambino iedere dag. Ze spelen hier graag op een creatieve manier op in, door als eerste handelszaak de siësta in te voeren. Op dagen waarop het kwik boven de 30° uitstijgt, sluiten ze de deuren op de middaguren en kunnen klanten ’s avonds tot 20u in de winkel terecht.
 
“We verkopen niet minder door de hitte”, zeggen Rodrique Tournel en Daisy Blavier. “We merken wel dat de voormiddagen opvallend druk zijn en er tussen 12u en 16u amper klanten passeren. Door ’s avonds tot 20u open te blijven, kunnen onze klanten ook langskomen wanneer ze afgekoeld zijn of klaar zijn met werken. Het is dus een extra service. Bij ons weten zijn we de eerste handelszaak die dit aanbiedt.” 
 
“Een creatieve oplossing die perfect wettelijk is”, zo duidt Sergio Destino van Unizo Limburg. “Volgens de wet op de openingsuren moeten winkels de deuren sluiten voor 5u en na 20u, behalve op vrijdagen en de dagen die aan een wettelijke feestdag voorafgaan. We juichen zo’n initiatieven toe. Eén van de belangrijkste adviezen die we retailers geven is dat ze best hun winkel openen wanneer de klanten dat vragen.”