camping natuurlijk limburg

Cash voor 9 Limburgse logiesuitbaters

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen in de uitbouw van kwalitatief hoogstaande toeristische logies in Limburg. In totaal gaat er 312.432 euro naar 9 Limburgse logiesuitbaters. Het gaat om structurele verbeteringen, zoals volledig toegankelijke en kindvriendelijke voorzieningen en de aanleg van camperplaatsen.

“Dit soort investeringen zijn vaak niet meteen rendabel”, zegt minister Weyts. “Daarom geven we de ondernemers een steuntje in de rug. Door te investeren in kindvriendelijkheid en toegankelijkheid, spelen we in op een duidelijke nood.”

De middelen gaan onder meer naar een speelterrein in Vakantiecentrum Thomasbos in Maasmechelen, een speeltuin in Camping Natuurlijk Limburg in Voeren en naar de aanleg van kindvriendelijk sanitair in Vakantiecentrum De Bosberg in Houthalen-Helchteren. Er wordt tevens geld vrijgemaakt voor de aanleg van 5 nieuwe camperplaatsen in Camping Goolderheide in Bocholt en evenveel op Camping Natuurlijk Limburg. Voor mensen met een beperking worden extra faciliteiten aangelegd in Verblijfspark De Spaanjerd in Kinrooi.

Logiesuitbaters kunnen begin 2019 opnieuw een subsidieaanvraag indienen.