stage awards 18

En de winnaars zijn… BME, De Zigeuner en PXL-Catering

Het besef groeit dat stagiairs de beste instroom zijn om gemotiveerd personeel aan te trekken. Vandaar het belang van een goede begeleiding aan te bieden als studenten van het beroep komen proeven. Op de Stage Awards werden BME (Genk), De Zigeuner (Diepenbeek) en de cateringafdeling van Hogeschool PXL bekroond als beste stageplaatsen.

Het is Voka Limburg dat samen met de Provincie bedrijven en scholen ondersteunt om tot kwalitatieve stages te komen. Aan het einde van het jaarlijkse traject worden de prijzen uitgedeeld. Lies Jordens (Don Bosco Helchteren) werd verkozen tot beste stagiaire secundair onderwijs en Assia Tiane (UHasselt) in het hoger onderwijs. IKSO Hoeselt mocht de award van beste stageschool in ontvangst nemen en BME, het Genkse e-fulfillmentbedrijf met stagementoren Geoffry Kalders en Sandro Capasso, werd het beste stagebedrijf. De Zigeuner en PXL-Catering volgden op korte afstand.

Erik Gerits, op zijn laatste werkdag als gedeputeerde van Economie: “Ik ben overtuigd van de grote meerwaarde van kwalitatieve stages, waarbij bedrijfsleiders de unieke kans krijgen om de studenten al in een vroeg stadium aan hun bedrijf te binden. Het zorgt trouwens voor een win-win: studenten hebben onmiddellijk na het afstuderen werk en de investering van het bedrijf in een kwaliteitsvolle stage rendeert door de directe inzetbaarheid van de nieuwe medewerker.”

Johann Leten (gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg): “Voor de werkgelegenheid en een kwalitatieve invulling van openstaande vacatures is het belangrijk dat de Limburgse arbeidsmarkt afgestemd is op de noden van het bedrijfsleven. Onderwijs heeft hierin een zeer belangrijke opdracht, want het is daar dat de vorming van de toekomstige werknemers begint. We zien duidelijk een groeiende tendens om schoolse vorming via diverse projecten en leervormen een praktijkgerichte insteek te geven. Met het project Q-Stage krijgen veel Limburgse jongeren alvast de kans om in hun zoektocht naar een gepaste job, een sterkere positie in te nemen dankzij de ervaring die ze opdoen tijdens een kwalitatieve stage.”