kbc kantoor lokaal

Internet hertekent rol van lokale bankkantoren

Bank- en verzekeringsgroep KBC gaat zijn Vlaams kantorenlandschap flink hertekenen. Van de 597 vestigingen, zal er in 145 een volledige dienstverlening worden aangeboden. Een aantal kantoren zullen gesloten worden. Zo fusioneren Kermt en Kuringen tot één geheel.

Tegen eind dit jaar moet de oefening afgerond zijn. Dan zullen de kaarten geschud zijn over de toekomst van de 597 kantoren in Vlaanderen. Bedoeling is dat er 8 verdwijnen, 145 uitgroeien tot regionale fullservice centra, 268 alleen nog dienen voor eenvoudige financiële verrichtingen en advies, en er zo’n 176 overblijven met alleen nog automaten. Een voorbeeld: de KBC-vestigingen van Kuringen en Kermt zullen samenvloeien tot één kantoor aan de Kuringersteenweg.

De reden is uiteraard dat de meerderheid van de klanten online bankiert en dus de kantoren niet meer (zo vaak) nodig heeft. “Het fysieke kantoor blijft bestaan, maar de rol ervan wordt wel anders ingevuld”, aldus woordvoerder Viviane Huybrecht, die expliciet vermeldt dat er geen personeel zal afvloeien, maar de medewerkers van getroffen kantoren in naburige gemeenten aan de slag kunnen blijven.