ilja theuwissen en pieter jouckklein

The Safe Group brengt toptechnologie van festivals naar bedrijven en overheid

Het gaat hard voor The Safe Group, de Hasseltse specialist in geavanceerde beveiligingstoepassingen. Het bedrijf op de Corda Campus heeft al naam en faam verworven op festivals als Pukkelpop en Rock Werchter. Nu zetten de jonge zaakvoerders Ilja Theuwissen (35) en Pieter Jouck (35) ook volop in op bedrijven, bouwwerven, tankstations en overheden. Met hun groeiplan hopen ze het aantal voltijdse werknemers de komende twee jaar op te trekken van twaalf naar dertig.

The Safe Group, in 2011 gestart onder de naam SafeCam, biedt een mix van de best beschikbare technologieën in verschillende domeinen aan. Denk aan camera’s, geluid, netwerken, digitale signalisatie, the internet of things, nummerplaatherkenning, wifi, inbraak- en branddetectie, … De truc bestaat erin om deze allen perfect op elkaar af te stemmen. “Maatwerk voor elke klant”, luidt het.

Pukkelpop

Nagenoeg de volledige Belgische festivalwereld, met onder andere Rock Werchter, Graspop Metal Meeting, Genk On Stage en Pukkelpop, zit in de klantenportefeuille van The Safe Group. “Op Pukkelpop hebben we vorig jaar nog een groot cameranetwerk geplaatst op het festival, de campings en de omgeving errond. Zowel de politie als organisatie kon hier gebruik van maken. Daarnaast installeerden wij er 17 lichtkranten, hebben wifi-zones opgezet, plaatsten er decibelmeters, sensoren voor weer en wind en ga zo maar door …”

Van festivals naar bedrijven

In 2014 beslisten Theuwissen en co om hun spectrum te verbreden en hun expertise die ze verworven hadden op de festivals te extrapoleren naar andere markten. “Op de festivals hebben we de ultieme leerschool gehad wanneer het gaat over keiharde deadlines en constante beschikbaarheid. We merken dat wat we daar geleerd hebben ook werkt bij bedrijven en de overheid. “

“Group Bruno was een van onze eerste grote klanten waar we onze mix van technologieën  aangebracht hebben. Parallel aan netwerk van service stations ligt nu ook een high-tech IT netwerk.”

Er is camerabewaking, maar ook het aspect van nummerplaatherkenning. Voor een betrapte wanbetaler wordt het zo onmogelijk om nog in een ander station van Bruno te tanken doordat de pomp blokkeert. Er is ook de mogelijkheid om dit te koppelen aan het kassasysteem en zo statistieken te maken en fraude op te speuren. Daarnaast hebben we voor Bruno nog een toegangscontrole uitgewerkt voor hun trucker facility center,” klinkt het. Het pakket slaat aan, want intussen doen andere tankstations zoals Bouts, VDB Energie en het Nederlandse Berkman eveneens een beroep op The Safe Group.

Van festivals naar politie, steden en bouwwerven

Ook steden, gemeenten en politiezones kloppen steeds vaker bij The Safe Group aan. “In Limburg hebben we reeds een mooie lijst klanten, maar ook daarbuiten begint de naam te klinken. Heel recent hebben we nog een contract afgesloten met politiezone Grens in het noorden van de provincie Antwerpen. Er zijn veel evenementen in die regio, vooral veldritwedstrijden en daarvoor schaffen ze onze mobiele camera’s en bijbehorende technologie aan. Je kan er toegangsstromen mee controleren, sneller inspelen op incidenten, voertuigen en personen traceren, … Afgelopen jaar hebben we in een vijftiental zones en steden een intelligent cameranetwerk uitgerold. Wat in de smaak valt bij politie en steden is onze unieke mix van tijdelijke met vaste camera-technologie. Daarnaast zijn onze mobiele camera’s ook nog op bouwwerven terug te vinden. Interessant is dat de batterijen drie dagen meegaan zodat ook in het weekend de controle verzekerd is”, zegt Theuwissen, die terecht ambitieus is.

Toekomst

“We gaan dit jaar het concept van onze mobiele camera uitrollen op IFSEC International, een grote beveiligingsbeurs in Londen. The Safe Group hoopt meer de stap naar het buitenland te zetten. Daarnaast willen we ook meer steden en gemeenten overtuigen van onze kennis en doorgroeien naar een onderneming met 30 personeelsleden,” besluit Theuwissen.

www.thesafegroup.com