Jo-Grootaers_1

Altermezzo krijgt eerste Michelinster, tweede voor La Source

Limburg heeft er een nieuw tweesterrenrestaurant bij: La Source, het huisrestaurant van La Butte aux Bois in Lanaken, heeft maandagavond van Michelin het goede nieuws vernomen.

La Source beent hiermee Slagmolen in Opglabbeek bij, dat zijn twee sterren behoudt. Restaurants die hun enige ster vernieuwd zien, zijn: Magis en De Mijlpaal (Tongeren), Cuchara (Lommel), De Kristalijn (Genk), Innesto (Houthalen-Helchteren), JER (Hasselt) en Vivendum (Dilsen-Stokkem).

De Vork van Luc Bellings krijgt meteen na de opening al één Michelin-ster. (Zijn vorige zaak Aan Tafel had er twee). Een nieuwkomer is ook Altermezzo in Tongeren, met chef Jo Grootaers (foto). Danny Vanderhoven is zijn ster (voorlopig) kwijt wegens stopzetting in het Terhills Hotel. Hij opent op 1 december echter een nieuwe zaak in Hasselt (De Griffie).

Jammer genoeg is er nog geen ster voor De Stadt van Luijck. Nog een jaartje geduld? En waar blijft La Botte?!

In de Bib Gourmand, dat de restaurants vermeldt met een menu onder 37 euro, prijken deze Limburgse zaken:

Bistro Nano – Hasselt
Bienvenue – Maaseik
L’Angelo Rosso – Sint-Truiden
Mondevino – Borgloon
Restaurant De Poorterij – Dilsen-Stokkem