Dinner in the Sky, een Limburgs concept waarbij een tafel met 22 mensen, aan een kraan omhoog wordt gehesen voor een luxueus diner, zal het 10 jarig bestaan vieren met een wereldprimeur. Vlak voor het Atomium in Brussel zullen er in juni 2016 maar liefst 10 tafels gelijktijdig de lucht ingaan, waarna Belgische sterrenchefs er op 60 meter hoogte van hun beste creaties laten proeven.
Dinner in the Sky is een idee van The Fungroup uit Zonhoven. Het concept werd 10 jaar geleden voor het eerst in Brussel uitgeprobeerd, en intussen verkocht naar 55 landen. Zaakvoerder Stefan Kerkhofs wil nu het jubileum vieren met een uniek event. Van 1 tot 5 juni 2016 zullen er voor het Atomium 10 hijskranen opgesteld staan, die 3 keer per dag (1 lunch en 2 avonddiensten) gelijktijdig hun tafel naar boven zullen trekken. Iedere sessie worden er dus 220 gasten naar 60 meter hoogte getild. Daar worden ze verwend met topgastronomie, ter plaatse klaargemaakt door 10 Belgische topchefs. Onder meer de tweesterrenchefs Yves Mattagne (Sea Grill), Lionel Rigolet (Comme Chez Soi), Pascal Devalkeneer (Chalet de la Forêt), Bart De Pooter (De Pastorale) en Filip Claeys (De Jonkman) tekenen present.
Een zitje voor deze unieke ervaring kost 275 euro, inclusief 5-gangenmenu, champagne, geselecteerde wijnen en een kopje koffie.