De hr-dienstengroep Flexpoint, actief in dienstencheques en uitzendarbeid, ontvouwt nieuwe plannen voor de toekomst. Onder meer de uitbouw van een afdeling voor de zorgsector en een nieuwe naam voor de afdeling dienstencheques, staan op de agenda. Eric Martens en Joël Stockmans willen ook fors investeren in de eigen werknemers en hebben de ambitie om als voorbeeld aanzien te worden van een modern personeelsbeleid.
Flexpoint goed op weg om de nationale dekking compleet te maken. De hr-dienstengroep telt vandaag 15 vestigingen in Vlaanderen, en na de overname van Trace, zijn er ook 13 in het Franstalige landsgedeelte. Daarmee behoort Flexpoint tot de top 10 van de uitzendbedrijven in ons land. Daarnaast zijn er in Nederland 9 vestigingen. De hele groep telt nu 250 medewerkers die 2.500 huishoudhulpen en zo’n 10.000 uitzendkrachten de baan op sturen. “Uitzendarbeid blijft groeien,” zegt mede-oprichter Eric Martens. “Wij willen vooral uitblinken via onze medewerkers. Met Europese steun hebben we een opleidingsprogramma ontwikkeld waarmee we 500.000 euro investeren in de versterking van ons team. We willen de Wouter Torfs van de uitzendsector worden,” referend naar de diverse onderscheidingen die de schoenmagnaat al heeft gekregen voor zijn personeelsbeleid.
De sterkste groei tekent Flexpoint op in de poot ‘payroll’, vooral gegeerd in de sector van startende bedrijven, evenementen en projecten. “Wij zorgen daar voor werving en selectie van de (tijdelijke) medewerkers en nemen alles over wat met hun loon te maken heeft.”
Om de groei van de uitzendarbeid onder controle te houden, gaat Flexpoint zijn activiteiten rond dienstencheques binnenkort onderbrengen in een aparte entiteit met een nieuwe naam. Tegelijk worden er nieuwe niches ontwikkeld. “Om te beginnen gaan we ons toespitsen op uitzendarbeid in de zorgsector. Die krijgt meteen onderdak in de nieuwe vestiging in Bilzen, die donderdag officieel wordt geopend,” zegt CEO Joël Stockmans. “Als opstap gaan we een afdeling voor thuiszorg oprichten. Die kan dienen als breekijzer om de toch traditionele zorgsector warm te maken voor uitzend-verpleegkundigen. Stel dat een zorginstelling door vakantie en/of ziekte plots met een tekort aan verpleegkundigen kampt, dan kunnen wij soelaas brengen. We staan op het punt om een samenwerkingsovereenkomst te tekenen met een belangrijke speler in de thuisverpleging.”